Przygotowanie |
Krok 1 |
Grzyby namocz w wodzie na około 20 minut, a następnie odcedź. Potem zalej je 300 ml wody i zagotuj. |
Krok 2 |
Zagotowane grzyby odcedź, posiekaj i wrzuć z powrotem do grzybowego bulionu. |
Krok 3 |
Dodaj sos Knorr oraz majeranek. |
Krok 4 |
Połącz oba rodzaje mięsa mielonego z jajkami i wyrób masę |
Krok 5 |
Śliwki pokrój w cienkie paski i dodaj do mięsa wraz z grzybowym sosem. |
Krok 6 |
Formę do pieczenia wysmaruj Ramą Smaż jak szef kuchni i wysyp bułką tartą. Nałóż równo masę mięsną i posyp majerankiem oraz bułką tartą. Piecz w 180 °C przez 45 minut. Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry np. z młodymi ziemniakami.
|