Pieczeń wielkanocna z grzybami i wędzoną śliwką

64


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone wieprzowe500 gramów
mięso mielone wołowe500 gramów
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr1 opakowanie
suszone grzyby20 gramów
woda300 mililitrów
wędzone śliwki150 gramów
jajka2 sztuki
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Grzyby namocz w wodzie na około 20 minut, a następnie odcedź. Potem zalej je 300 ml wody i zagotuj.
Krok 2
Zagotowane grzyby odcedź, posiekaj i wrzuć z powrotem do grzybowego bulionu.
Krok 3
Dodaj sos Knorr oraz majeranek.
Krok 4
Połącz oba rodzaje mięsa mielonego z jajkami i wyrób masę
Krok 5
Śliwki pokrój w cienkie paski i dodaj do mięsa wraz z grzybowym sosem.
Krok 6
Formę do pieczenia wysmaruj Ramą Smaż jak szef kuchni i wysyp bułką tartą. Nałóż równo masę mięsną i posyp majerankiem oraz bułką tartą. Piecz w 180 °C przez 45 minut. Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry np. z młodymi ziemniakami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl