| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Grzyby namocz w wodzie na około 20 minut, a następnie odcedź. Potem zalej je 300 ml wody i zagotuj. |
| Krok 2 |
| Zagotowane grzyby odcedź, posiekaj i wrzuć z powrotem do grzybowego bulionu. |
| Krok 3 |
| Dodaj sos Knorr oraz majeranek. |
| Krok 4 |
| Połącz oba rodzaje mięsa mielonego z jajkami i wyrób masę |
| Krok 5 |
| Śliwki pokrój w cienkie paski i dodaj do mięsa wraz z grzybowym sosem. |
| Krok 6 |
| Formę do pieczenia wysmaruj Ramą Smaż jak szef kuchni i wysyp bułką tartą. Nałóż równo masę mięsną i posyp majerankiem oraz bułką tartą. Piecz w 180 °C przez 45 minut. Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry np. z młodymi ziemniakami.
|