PRZEPISY.PL

Pieczeń wołowa

  • 90
  • 8
  • Średnie
  • 0
5
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • wołowina1.5 kg
  • Marynata do mięs Knorr1 opak
  • kwas chlebowy500 ml
  • marchew1 szt
  • pietruszka1 szt
  • cebula1 szt
  • seler1 szt
  • liść laurowy2 szt
  • pieprz1 łyżeczka
  • tłuszcz3 łyżki
  • Krok 1

    Marynatę do mięsa Knorr wymieszaj z oliwa i natrzyj nią dokładnie mięso. Przełóż do lodówki na 1 godzinę.
  • Krok 2

    Warzywa obierz i pokrój na plastry.
  • Krok 3

    Zamarynowane mięso obsmaż na rozgrzanej patelni. Przełóż do brytfanny.
  • Krok 4

    Na tym samym tłuszczu przesmaż warzywa i obłóż nimi mięso. Dodaj listek laurowy i pieprz, zalej kwasem chlebowym.
  • Krok 5

    Wstaw do piekarnika na godzinę i 40 minut. Podczas pieczenia często obracaj i polewaj kwasem. Po upieczeniu sos przecedź i polej nim grube plastry upieczonego mięsa.

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

159
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
9
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
755
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
21
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe