PRZEPISY.PL

Pieczeń wołowa w cieście francuskim

  • 90
  • 6
  • Łatwe
  • 0
28
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pasztet drobiowy30 dkg
  • jajko1 szt
  • masło3 łyżki
  • olej3 łyżki
    Pieczeń wołowa w cieście francuskim – krok 1

    Krok 1

    Naturalną Marynatę do kurczaka Knorr połącz z olejem, posmaruj mięso i odstaw na 30 minut do lodówki.
    Pieczeń wołowa w cieście francuskim – krok 2

    Krok 2

    Mięso obsmaż na rozgrzanej patelni.
    Pieczeń wołowa w cieście francuskim – krok 3

    Krok 3

    1. Drobno pokrojone cebule i pieczarki podsmaż na maśle(Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa) i wystudź.
    Pieczeń wołowa w cieście francuskim – krok 4

    Krok 4

    Ciasto lekko rozwałkuj i rozłóż na nim pieczarki z cebulą, na tym ułóż mięso.
    Pieczeń wołowa w cieście francuskim – krok 5

    Krok 5

    Posmaruj je pasztetem i zawiń w ciasto.
    Pieczeń wołowa w cieście francuskim – krok 6

    Krok 6

    Zlep brzegi, a wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 200 st, na 10 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 180 st. i piecz ½ godziny.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    47
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    204
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe
    33
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    70
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Łatwe