Pieczeń z indyka nadziewana szpinakiem

0


Trudne


90 min.


6 os.

Składniki
pierś z indyka1 kilogram
Przyprawa do kurczaka Knorr1 unit
cebula1 sztuka
czosnek ząbek1 sztuka
gotowana szynka150 gramów
szpinak mrożony 300 gramów
parmezan tarty 2 łyżeczki
wino białe wytrawne250 mililitrów
orzeszki piniowe30 gramów
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
sok z cytryny5 łyżek
olej0.7 szklanek
świeży rozmaryn gałązka
Przygotowanie
Krok 1
Rozmaryn posiekaj. Pierś umyj i osusz a następnie oprósz przyprawą Knorr i rozmarynem. Skrop oliwą i sokiem z cytryny.
Krok 2
Natnij mięso wzdłuż, tak aby można było je rozłożyć na duży płat. Cebulę i czosnek posiekaj drobno.
Krok 3
Podsmaż na margarynie cebulę i czosnek. Dodaj szpinak, wymieszaj. Umieść go na płacie mięsa, przykryj plastrami szynki i posyp posiekanymi orzechami i parmezanem.
Krok 4
Mięso zroluj ciasno i zwiąż bawełnianą nitką. Obsmaż na patelni na złoty kolor. Przełóż do brytfanki, podlej szklanką białego wina i piecz 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Krój w grube plastry.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl