Przygotowanie |
Krok 1 |
Rozmaryn posiekaj. Pierś umyj i osusz a następnie oprósz przyprawą Knorr i rozmarynem. Skrop oliwą i sokiem z cytryny. |
Krok 2 |
Natnij mięso wzdłuż, tak aby można było je rozłożyć na duży płat. Cebulę i czosnek posiekaj drobno. |
Krok 3 |
Podsmaż na margarynie cebulę i czosnek. Dodaj szpinak, wymieszaj. Umieść go na płacie mięsa, przykryj plastrami szynki i posyp posiekanymi orzechami i parmezanem. |
Krok 4 |
Mięso zroluj ciasno i zwiąż bawełnianą nitką. Obsmaż na patelni na złoty kolor. Przełóż do brytfanki, podlej szklanką białego wina i piecz 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do temp. 180 stopni. Krój w grube plastry. |