| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso dokładnie umyj i osusz. Następnie natrzyj przyprawami, majerankiem, musztardą i otartą skórką z dwóch pomarańczy. |
| Krok 2 |
| Z pomarańczy wyciśnij sok i przecedź go przez sitko do miseczki. |
| Krok 3 |
| Mięso marynuj najlepiej przez całą noc. Następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 °C, podlej szklanką wody i piecz przez 90 minut. |
| Krok 4 |
| Po upieczeniu zlej powstały sos do miseczki i odstaw mięso na 10 minut. |
| Krok 5 |
| W tym czasie zagotuj w rondlu białe wino. Gdy zredukuje się do połowy, dodaj sos z pieczenia mięsa. |
| Krok 6 |
| Sos Knorr rozmieszaj z sokiem pomarańczowym i wlej do gotującego się sosu w rondlu. Całość dokładnie wymieszaj, uzupełnij wodą do objętości mniej więcej 400 ml i gotuj około 5 minut. |
| Krok 7 |
| Pieczeń podawaj pokrojoną w plastry wraz z sosem i np. pieczonymi ziemniakami. |