Przygotowanie |
Krok 1 |
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z musztardą, oliwą, posiekanym czosnkiem, cebulą oraz ziołami i pieprzem. |
Krok 2 |
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie przygotowaną marynatą natrzyj dokładnie mięso. Pozostaw w chłodnym miejscu na 2 godziny. |
Krok 3 |
Zamarynowane mięso przełóż do brytfanki i obsyp dookoła umytymi ziemniakami – te posyp jeszcze 1 łyżką przyprawy Knorr. |
Krok 4 |
Brytfankę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 40-60 minut, w zależności od tego, jak mocno wypieczone mięso lubisz. Piecz w temperaturze 180 st. C. Mięso podawaj z ziemniakami, sezonowymi warzywami oraz sosem, np. sosem do pieczeni jasnym Knorr. |