Pieczona golonka z warzywami

Składniki:

  • golonka wieprzowa przednia mała - 4 sztuki
  • woda - 0.5 szklanek
  • musztarda - 5 łyżek
  • małe ziemniaczki - 300 gramów
  • marchew - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbki czosnku - 2 sztuki
  • pietruszka natka - 0.5 pęczków
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Golonki natrzyj bardzo dokładnie przyprawą z opakowania Knorr oraz musztardą.
  2. Ziemniaki, marchew i cebulę pokrój w kostkę o boku 2cm. Czosnek obierz i pozostaw w całości.
  3. Warzywa włóż do woreczka dołączonego do opakowania Knorr.
  4. Wlej wodę i ułóż delikatnie mięso na warzywach.
  5. Zamknij szczelnie woreczek i przełóż całość do naczynia żaroodpornego.
  6. Potrawę wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz przez 2h. Podawaj posypane posiekaną natką pietruszki.