|
Składniki | ||
Przyprawa do karkówki Knorr | 0.5 opakowań | |
karkówka bez kości | 1 kilogram | |
papryczka chilli | 2 sztuki | |
pieprz cayenne | 1 łyżka | |
ząbki czosnku | 3 sztuki | |
cebula | 1 sztuka | |
olej | 10 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Karkówkę ponacinaj tak żeby powstały małe otwory, włóżj w nie pociętą papryczkę chilli. |
Krok 2 |
Cebulę i czosnek drobno posiekaj. |
Krok 3 |
W misce wymieszaj przyprawę Knorr z rozgniecionym pieprzem cayenne i olejem. |
Krok 4 |
Karkówkę natrzyj powstałą pastą, czosnkiem i cebulą. |
Krok 5 |
Piecz 60 min w temp. 180 C, podawaj na ciepło lub zimno z powstałym sosem. |
Autor: przepisy.pl |