Pieczona karkówka na ostro

Składniki:

  • Przyprawa do karkówki Knorr - 0.5 opakowań
  • karkówka bez kości - 1 kilogram
  • papryczka chilli - 2 sztuki
  • pieprz cayenne - 1 łyżka
  • ząbki czosnku - 3 sztuki
  • cebula - 1 sztuka
  • olej - 10 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę ponacinaj tak żeby powstały małe otwory, włóżj w nie pociętą papryczkę chilli.
  2. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
  3. W misce wymieszaj przyprawę Knorr z rozgniecionym pieprzem cayenne i olejem.
  4. Karkówkę natrzyj powstałą pastą, czosnkiem i cebulą.
  5. Piecz 60 min w temp. 180 C, podawaj na ciepło lub zimno z powstałym sosem.