Pieczona karkówka pachnąca ziołami

8


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
karkówka800 gramów
ziele angielskie8 ziaren
liść laurowy2 sztuki
pieprz czarny ziarnisty4 ziarna
suszony rozmaryn1 łyżka
ząbki czosnku2 sztuki
musztarda francuska2 łyżki
oliwa2 łyżki
Przyprawa do karkówki Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
W moździerzu utrzyj ziarna ziela, pieprzu, liście laurowe oraz czosnek.
Krok 2
W miseczce wymieszaj zawartość opakowania Knorr, utarte przyprawy oraz igły rozmarynu, musztardę i oliwę.
Krok 3
Mięso osusz papierowym ręcznikiem, a następnie natrzyj przygotowaną marynatą.
Krok 4
Zamarynowane mięso włóż do woreczka do pieczenia, zepnij spinką i ułóż na blasze lub w naczyniu żaroodpornym.
Krok 5
Woreczek nakłuj w kilku miejscach, a następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 55 minut. Upieczone mięso ostrożnie wyjmij z torebki i pokrój w dość grube plastry. Podawaj z chrupiącą sałatą i pieczonymi ziemniakami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl