Pieczona karkówka z grzybowym aromatem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka - 600 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 3 łyżki
  • suszone grzyby - 10 sztuk
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • oliwa - 5 łyżek

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Karkówkę umyj i osusz. Suszone grzyby wraz z natką posiekaj bardzo drobno lub zmiksuj.
  2. W naczyniu połącz przyprawę Knorr, posiekane grzyby z natką oraz oliwę. Wymieszaj wszystko razem na gładką masę.
  3. Przygotowaną marynatą natrzyj mięso, zawiń w folię aluminiową i obsmaż na patelni. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika na 50 minut. Gotową pieczeń pokrój w plastry i podawaj z ziemniakami lub kaszą.