|
Składniki | ||
karkówka | 1 kilogram | |
Przyprawa do grilla Knorr | 1 opakowanie | |
pieprz zielony z zalewy | 2 łyżki | |
musztarda | 1 łyżka | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
olej | 100 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Mięso umyj i osusz. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, musztardę, olej oraz posiekaną natkę pietruszki. |
Krok 2 |
Gotową marynatą natrzyj mięso i ułóż w naczyniu żaroodpornym. |
Krok 3 |
Wierzch mięsa posyp odsączonym pieprzem. Następnie wstaw karkówkę do nagrzanego do 160 °C piekarnika i piecz przez około godzinę. Gotowe mięso pokrój i podawaj np. z sosem pieczeniowym lub Ketchupem Hellmann’s Łagodnym, który wzbogaci smak potrawy. |
Autor: Piotr Murawski |