| |||||||||
| Składniki | ||
| karkówka | 1 kilogram | |
| Przyprawa do grilla Knorr | 1 opakowanie | |
| pieprz zielony z zalewy | 2 łyżki | |
| musztarda | 1 łyżka | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| olej | 100 mililitrów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso umyj i osusz. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, musztardę, olej oraz posiekaną natkę pietruszki. |
| Krok 2 |
| Gotową marynatą natrzyj mięso i ułóż w naczyniu żaroodpornym. |
| Krok 3 |
| Wierzch mięsa posyp odsączonym pieprzem. Następnie wstaw karkówkę do nagrzanego do 160 °C piekarnika i piecz przez około godzinę. Gotowe mięso pokrój i podawaj np. z sosem pieczeniowym lub Ketchupem Hellmann’s Łagodnym, który wzbogaci smak potrawy. |
| Autor: Piotr Murawski |