Pieczona karkówka z zielonym pieprzem

2


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
karkówka1 kilogram
Przyprawa do grilla Knorr1 opakowanie
pieprz zielony z zalewy2 łyżki
musztarda1 łyżka
natka pietruszki1 pęczek
olej100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Mięso umyj i osusz. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, musztardę, olej oraz posiekaną natkę pietruszki.
Krok 2
Gotową marynatą natrzyj mięso i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
Krok 3
Wierzch mięsa posyp odsączonym pieprzem. Następnie wstaw karkówkę do nagrzanego do 160 °C piekarnika i piecz przez około godzinę. Gotowe mięso pokrój i podawaj np. z sosem pieczeniowym lub Ketchupem Hellmann’s Łagodnym, który wzbogaci smak potrawy.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl