Pieczona karkówka z zielonym pieprzem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • karkówka - 1 kilogram
  • Przyprawa do grilla Knorr - 1 opakowanie
  • pieprz zielony z zalewy - 2 łyżki
  • musztarda - 1 łyżka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Mięso umyj i osusz. W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr, musztardę, olej oraz posiekaną natkę pietruszki.
  2. Gotową marynatą natrzyj mięso i ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  3. Wierzch mięsa posyp odsączonym pieprzem. Następnie wstaw karkówkę do nagrzanego do 160 °C piekarnika i piecz przez około godzinę. Gotowe mięso pokrój i podawaj np. z sosem pieczeniowym lub Ketchupem Hellmann’s Łagodnym, który wzbogaci smak potrawy.