| |||||||||
| Składniki | ||
| karkówka | 400 gramów | |
| Przyprawa do mięs Knorr | 2 łyżki | |
| młode ziemniaki | 500 gramów | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| oliwa | 2 łyżki | |
| kilka gałązek koperku do dekoracji |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Karkówkę pokrój w dużą kostkę 2 x 2 cm. Dopraw przyprawą Knorr, oliwą i przeciśniętym czosnkiem. |
| Krok 2 |
| Ziemniaki dokładnie umyj i przekrój na pół. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. |
| Krok 3 |
| Dodaj również mięso, lekko wymieszaj i piecz w temperaturze 190 st. C przez 40 minut. Karkówkę podawaj udekorowaną gałązkami koperku. |
| Krok 4 |
| Całość szczelnie zamknij w woreczku i delikatnie wymieszaj. Piecz w temperaturze 190 st. C przez 40 minut. Karkówkę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |