|
Składniki | ||
karkówka | 400 gramów | |
Przyprawa do mięs Knorr | 2 łyżki | |
młode ziemniaki | 500 gramów | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
oliwa | 2 łyżki | |
kilka gałązek koperku do dekoracji |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Karkówkę pokrój w dużą kostkę 2 x 2 cm. Dopraw przyprawą Knorr, oliwą i przeciśniętym czosnkiem. |
Krok 2 |
Ziemniaki dokładnie umyj i przekrój na pół. Ułóż w naczyniu żaroodpornym. |
Krok 3 |
Dodaj również mięso, lekko wymieszaj i piecz w temperaturze 190 st. C przez 40 minut. Karkówkę podawaj udekorowaną gałązkami koperku. |
Krok 4 |
Całość szczelnie zamknij w woreczku i delikatnie wymieszaj. Piecz w temperaturze 190 st. C przez 40 minut. Karkówkę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |