Pieczona karkówka z ziołowym chrustem

6


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
karkówka800 gramów
musztarda sarepska2 łyżki
musztarda francuska2 łyżki
kromki chleba tostowego z ziarnami5 sztuk
ząbek czosnku1 sztuka
suszony rozmaryn1 łyżka
natka pietruszki1 pęczek
margaryna2 łyżki
Przyprawa do karkówki Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Mięso osusz i posyp przyprawą Knorr. Zioła i czosnek posiekaj drobno.
Krok 2
Kromki pieczywa okrój ze skórek, włóż do blendera i zmiksuj na sypko, dodając zioła.
Krok 3
Zmiksowane pieczywo przesyp do miski, a następnie połącz z margaryną oraz musztardami.
Krok 4
Całość dokładnie wyrób. Powstałą masę rozprowadź po wierzchu mięsa i starannie dociśnij.
Krok 5
Tak przygotowane mięso włóż do woreczka do pieczenia i nakłuj go w kilku miejscach.
Krok 6
Mięso włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 55 minut. 10 minut przed końcem czasu woreczek rozetnij ostrożnie i dopiecz mięso, aby jego wierzch zrumienił się i był chrupki. Upieczoną karkówkę krój w grube plastry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl