| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Mięso osusz i posyp przyprawą Knorr. Zioła i czosnek posiekaj drobno. |
| Krok 2 |
| Kromki pieczywa okrój ze skórek, włóż do blendera i zmiksuj na sypko, dodając zioła. |
| Krok 3 |
| Zmiksowane pieczywo przesyp do miski, a następnie połącz z margaryną oraz musztardami. |
| Krok 4 |
| Całość dokładnie wyrób. Powstałą masę rozprowadź po wierzchu mięsa i starannie dociśnij. |
| Krok 5 |
| Tak przygotowane mięso włóż do woreczka do pieczenia i nakłuj go w kilku miejscach. |
| Krok 6 |
| Mięso włóż do nagrzanego do 180 °C
piekarnika na 55 minut. 10 minut przed końcem czasu woreczek rozetnij ostrożnie i dopiecz mięso, aby jego wierzch zrumienił się i był chrupki. Upieczoną karkówkę krój w grube plastry. |