Pieczona kukurydza
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Przyprawa do grilla pikantna Knorr - 1 opakowanie
  • cola - 100 mililitrów
  • ketchup - 50 mililitrów
  • papryczka chili - 0.4 sztuk
  • margaryna - 1 łyżka
  • mleko - 350 mililitrów
  • miód - 2 łyżki
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków

Sposób przygotowania:

  1. Kukurydzę oczyść i pokrój każdą kolbę na 4 części. Ugotuj w mleku z miodem.
  2. W misce wymieszaj Przyprawę Knorr, colę, ketchup, pokrojoną kolendrę i chili.
  3. Do woreczka włóż kawałki kukurydzy, a następnie wlej Fix i włóż margarynę. Woreczek zepnij spinką i umieść w nagrzanym piekarniku. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj na ciepło.