Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
mrożona miruna1 sztuka
przyprawa do ryb2 łyżeczki
czosnek - 2 ząbki1 sztuka
warzywa na patelnię meksykańskie TESCO 0.5 opakowań
przyprawa indyjska3 szczypty
olej4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Wylewamy olej na naczynie żaroodporne, posypujemy przyprawą do ryb, mieszamy palcami. Obtaczamy w tym sosie mrożoną mirunę i pozostawiamy na resztkach oliwy.
Krok 2
Kroimy czosnek na cienkie plasterki i układamy na mirunie. Można też wycisnąć i posmarować rybę.
Krok 3
Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200*C) na ok. 10min.
Krok 4
Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mrożone warzywa.
Krok 5
Gotowe warzywa posypujemy przyprawą indyjską, mieszamy.
Krok 6
Przekładamy warzywa na talerz, na warzywach kładziemy upieczoną mirunę i voila!
Autor: rositaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl