Pieczona miruna z czosnkiem na warzywach

Składniki:

  • mrożona miruna - 1 sztuka
  • przyprawa do ryb - 2 łyżeczki
  • czosnek - 2 ząbki - 1 sztuka
  • warzywa na patelnię meksykańskie TESCO - 0.5 opakowań
  • przyprawa indyjska - 3 szczypty
  • olej - 4 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Wylewamy olej na naczynie żaroodporne, posypujemy przyprawą do ryb, mieszamy palcami. Obtaczamy w tym sosie mrożoną mirunę i pozostawiamy na resztkach oliwy.
  2. Kroimy czosnek na cienkie plasterki i układamy na mirunie. Można też wycisnąć i posmarować rybę.
  3. Wstawiamy rybę do nagrzanego piekarnika (ok. 180-200*C) na ok. 10min.
  4. Rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy mrożone warzywa.
  5. Gotowe warzywa posypujemy przyprawą indyjską, mieszamy.
  6. Przekładamy warzywa na talerz, na warzywach kładziemy upieczoną mirunę i voila!