| |||||||||
| Składniki | ||
| cienka kromka chleba żytniego razowego na miodzie | 8 sztuk | |
| Flora ProActiv o smaku masła | 40 gramów | |
| mięso z piersi indyka bez skóry | 200 gramów | |
| olej rzepakowy | 2 łyżeczki | |
| rozmaryn | 12 listki | |
| rzodkiewki | 400 gramów | |
| jogurt naturalny 2% tłuszczu | 80 gramów | |
| pestki słonecznika (łuskane) | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Rozmaryn opłucz, osusz i drobno posiekaj. Florę ProActiv o smaku masła utrzyj z posiekanym rozmarynem, posmaruj pieczywo. |
| Krok 2 |
| Mięso z indyka umyj, osusz, dopraw. Dolną stronę rękawa foliowego posmaruj olejem rzepakowym, ułóż mięso i piecz w temperaturze 180°C. Po ostudzeniu pokrój w plastry i ułóż na posmarowanym pieczywie. |
| Krok 3 |
| Rzodkiewki umyj, oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj z jogurtem. Pestki słonecznika krótko podpraż na patelni. Posyp surówkę. |
| Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz |