Pieczona pierś z kurczaka z warzywnym ratatouille
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pierś z kurczaka - 4 sztuki
  • Sos Hellmann's Steak - 100 mililitrów
  • cukinia - 1 sztuka
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka zielona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • cebula - 1 sztuka
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • brązowy cukier - 1 łyżka
  • sos sojowy - 1 łyżka
  • oliwa - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. W miseczce wymieszaj 5 łyżek sosu Hellmann’s, sos sojowy oraz cukier. Umyte i osuszone piersi kurczaka posmaruj przygotowaną marynatą i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Marynata pasuje także do skrzydełek czy udek. Przygotowane w taki sposób mięso możesz piec na grillu.
  2. Wszystkie warzywa pokrój w grubą kostkę i usmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj posiekany czosnek i dopraw do smaku.
  3. Ratatouille wyłóż na talerz. Gotową pierś ułóż na warzywach, a całość polej sosem Hellmann’s. Danie udekoruj ziołami.