Pieczona pierś z kurczaka z warzywnym ratatouille

19


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
pierś z kurczaka 4 sztuki
Sos Hellmann's Original BBQ100 mililitrów
cukinia1 sztuka
papryka czerwona1 sztuka
papryka zielona1 sztuka
papryka żółta1 sztuka
cebula1 sztuka
ząbek czosnku1 sztuka
brązowy cukier1 łyżka
sos sojowy1 łyżka
oliwa2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
W miseczce wymieszaj 5 łyżek sosu Hellmann’s, sos sojowy oraz cukier. Umyte i osuszone piersi kurczaka posmaruj przygotowaną marynatą i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 15 minut. Marynata pasuje także do skrzydełek czy udek. Przygotowane w taki sposób mięso możesz piec na grillu.
Krok 2
Wszystkie warzywa pokrój w grubą kostkę i usmaż na rozgrzanej patelni. Dodaj posiekany czosnek i dopraw do smaku.
Krok 3
Ratatouille wyłóż na talerz. Gotową pierś ułóż na warzywach, a całość polej sosem Hellmann’s. Danie udekoruj ziołami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl