PRZEPISY.PL

Pieczona ryba

  • 90
  • 5
  • Średnie
  • 0
2
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • ząbki czosnku6 szt
  • cytryna2 szt
  • cebula2 szt
  • oregano2 łyżki
  • puszka pomidorów1 opak
  • seler naciowy1 szklanka
  • białe wino wytrawne1 szklanka
    • Krok 1

      Rybę natnij w ukośną kratkę, a następnie przypraw solą i pieprzem. Pokrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut.
    • Krok 2

      Pokrojone w paseczki cebule, czosnek i seler smaż na oliwie około 3 minuty, po czym dodaj pokrojone pomidory, wino, oregano i duś kilka minut. Dopraw solą i pieprzem.
    • Krok 3

      Rybę włóż do żaroodpornego naczynia, dodaj zaprawę i skrop pozostałą częścią oliwy. Piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    6
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    0
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    6
    Łatwe
    13
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    4
    Średnie
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    45''
    4
    Średnie