pieczone dzwonka łososia

0


Łatwe


45 min.


3 os.

Składniki
łosoś w dzwonkach3 sztuki
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
sok z cytryny1 sztuka
masło3 łyżeczki
mięta1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Łososia posypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na ok. 1 h.
Krok 2
Miękkie masło wymieszać z posiekaną miętą. Wstawić do lodówki.
Krok 3
Folię aluminiową wysmarować odrobiną masła lub oliwy. Na folii położyć łososia, szczelnie zwinąć.
Krok 4
Piec na grillu ok 1/2 h. Przed podaniem na kawałek łososia położyć kawałek masła miętowego.
Autor: pestki2Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl