| |||||||||
| Składniki | ||
| łosoś w dzwonkach | 3 sztuki | |
| sól | 1 szczypta | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sok z cytryny | 1 sztuka | |
| masło | 3 łyżeczki | |
| mięta | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Łososia posypać solą i pieprzem, polać sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na ok. 1 h. |
| Krok 2 |
| Miękkie masło wymieszać z posiekaną miętą. Wstawić do lodówki. |
| Krok 3 |
| Folię aluminiową wysmarować odrobiną masła lub oliwy. Na folii położyć łososia, szczelnie zwinąć. |
| Krok 4 |
| Piec na grillu ok 1/2 h. Przed podaniem na kawałek łososia położyć kawałek masła miętowego. |
| Autor: pestki2 |