Pieczone dzwonki łososia

0


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
łosoś dzwonka4 sztuki
Przyprawa do kurczaka Knorr2 łyżki
pieczarki8 sztuk
cebula2 sztuki
świeża bazylia0.5 pęczków
czosnek ząbki 1 sztuka
masło2 łyżki
oliwa do smażenia
Przygotowanie
Krok 1
Łososia oprósz przyprawą Knorr i posiekana bazylią. Wstaw do lodówki na pół godziny.
Krok 2
Masło utrzyj z czosnkiem. 1/4 utartego masła nałóż na każdy kawałek łososia.
Krok 3
Każdy kawałek ryby zawijaj w folię aluminiową i piecz 30 minut w 220stopniach.
Krok 4
Posiekane pieczarki i cebulę podsmaż na patelni. Pieczarki z cebulą nałoż na kawałki upieczonego łososia.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl