| |||||||||
| Składniki | ||
| łosoś dzwonka | 4 sztuki | |
| Przyprawa do kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
| pieczarki | 8 sztuk | |
| cebula | 2 sztuki | |
| świeża bazylia | 0.5 pęczków | |
| czosnek ząbki | 1 sztuka | |
| masło | 2 łyżki | |
| oliwa do smażenia |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Łososia oprósz przyprawą Knorr i posiekana bazylią. Wstaw do lodówki na pół godziny. |
| Krok 2 |
| Masło utrzyj z czosnkiem. 1/4 utartego masła nałóż na każdy kawałek łososia. |
| Krok 3 |
| Każdy kawałek ryby zawijaj w folię aluminiową i piecz 30 minut w 220stopniach. |
| Krok 4 |
| Posiekane pieczarki i cebulę podsmaż na patelni. Pieczarki z cebulą nałoż na kawałki upieczonego łososia. |
| Autor: garlic |