|
Składniki | ||
łosoś dzwonka | 4 sztuki | |
Przyprawa do kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
pieczarki | 8 sztuk | |
cebula | 2 sztuki | |
świeża bazylia | 0.5 pęczków | |
czosnek ząbki | 1 sztuka | |
masło | 2 łyżki | |
oliwa do smażenia |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Łososia oprósz przyprawą Knorr i posiekana bazylią. Wstaw do lodówki na pół godziny. |
Krok 2 |
Masło utrzyj z czosnkiem. 1/4 utartego masła nałóż na każdy kawałek łososia. |
Krok 3 |
Każdy kawałek ryby zawijaj w folię aluminiową i piecz 30 minut w 220stopniach. |
Krok 4 |
Posiekane pieczarki i cebulę podsmaż na patelni. Pieczarki z cebulą nałoż na kawałki upieczonego łososia. |
Autor: garlic |