Pieczone dzwonki łososia

Składniki:

  • łosoś dzwonka - 4 sztuki
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 2 łyżki
  • pieczarki - 8 sztuk
  • cebula - 2 sztuki
  • świeża bazylia - 0.5 pęczków
  • czosnek ząbki - 1 sztuka
  • masło - 2 łyżki
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Łososia oprósz przyprawą Knorr i posiekana bazylią. Wstaw do lodówki na pół godziny.
  2. Masło utrzyj z czosnkiem. 1/4 utartego masła nałóż na każdy kawałek łososia.
  3. Każdy kawałek ryby zawijaj w folię aluminiową i piecz 30 minut w 220stopniach.
  4. Posiekane pieczarki i cebulę podsmaż na patelni. Pieczarki z cebulą nałoż na kawałki upieczonego łososia.