Pieczone kotlety mielone z cukinią

0


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
mięso mielone z indyka250 gramów
mała cukinia2 sztuki
cebula1 sztuka
jajko1 sztuka
papryka1 łyżeczka
zioła prowansalskie1 łyżeczka
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr1 opakowanie
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przyprawa do wieprzowiny Knorr1 łyżeczka
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na ok. 10 minut.Odciśnij nadmiar soków i wrzuć do miski. Dodaj mięso, posiekaną cebulę i jajko. Wymieszaj. Dodaj Fix do kotletów mielonych Knorr, pieprz, zioła prowansalskie, mieloną ostrą paprykę, przyprawę do mięs Knorr oraz czosnek w Mini Kostkach Knorr.
Krok 2
Dokładnie wyrób masę. Formuj kotleciki i piecz w 180 stopniach Celsjusza ok. 1 godziny.
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl