|
Składniki | ||
mięso mielone z indyka | 250 gramów | |
mała cukinia | 2 sztuki | |
cebula | 1 sztuka | |
jajko | 1 sztuka | |
papryka | 1 łyżeczka | |
zioła prowansalskie | 1 łyżeczka | |
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr | 1 opakowanie | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 1 łyżeczka | |
sól | 1 szczypta | |
pieprz | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cukinię umyj i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na ok. 10 minut.Odciśnij nadmiar soków i wrzuć do miski. Dodaj mięso, posiekaną cebulę i jajko. Wymieszaj. Dodaj Fix do kotletów mielonych Knorr, pieprz, zioła prowansalskie, mieloną ostrą paprykę, przyprawę do mięs Knorr oraz czosnek w Mini Kostkach Knorr. |
Krok 2 |
Dokładnie wyrób masę. Formuj kotleciki i piecz w 180 stopniach Celsjusza ok. 1 godziny. |
Autor: Agata Chmielewska |