Pieczone łódeczki z ziemniaków
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • duże ziemniaki - 5 sztuk
  • Zioła prowansalskie Knorr - 2 łyżki
  • Ketchup Hellmann's Pikantny - 3 łyżki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 3 łyżki
  • Sos sałatkowy czosnkowy Knorr - 1 opakowanie
  • sok z 1 cytryny
  • sos tabasco kilka kropel
  • oliwa z oliwek - 5 łyżek

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w ćwiartki.
  2. Następnie skrop oliwą, posyp przyprawą Knorr i piecz w temperaturze 180°C przez 40 minut.
  3. W tym czasie przygotuj sos. Połącz ketchup, majonez i tabasco. Dodaj sos czosnkowy Knorr i całość dokładnie wymieszaj. Upieczone ziemniaki podawaj z przygotowanym dipem.