Pieczone piersi z kurczaka z czosnkiem i kaparami
  • 15 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • piersi z kurczaka - 4 sztuki
  • Sos Hellmann's Czosnkowy - 4 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżka
  • kapary - 2 łyżki
  • natka pietruszki - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. Piersi umyj i osusz a następnie każdą z nich posyp z obu stron przyprawą Knorr.
  2. W miseczce wymieszaj sos Hellmann’s z posiekaną natką oraz kaparami.
  3. Zamarynowane piersi ułóż w żaroodpornym naczyniu. Każdą z nich posmaruj przygotowanym sosem.
  4. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika na ok. 25-30 minut. Na kilka minut przed końcem pieczenia odkryj naczynie, aby piersi zarumieniły się.