Pieczone polędwiczki myśliwskie

22


Łatwe


45 min.


4 os.

Składniki
polędwiczka wieprzowa800 gramów
cebula czerwona1 sztuka
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr1 opakowanie
woda300 mililitrów
pieczarki12 sztuk
gałązka świeżego rozmarynu1 sztuka
oliwa4 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Polędwiczki oczyść z błon, a następnie skrop oliwą i posyp przyprawami.
Krok 2
Mięso zawiń w folię aluminiową. Obsmaż krótko z każdej strony na rozgrzanej suchej patelni. Następnie wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 °C.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojone na połówki pieczarki. Dodaj igiełki rozmarynu. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 300 ml wody.
Krok 4
Całość zalej winem i zredukuj. Po tym czasie wlej przygotowany sos Knorr i doprowadź do wrzenia. Gotuj 8 -10 minut.
Krok 5
Upieczone polędwiczki odwiń ostrożnie z folii, pokrój na grube medaliony i ułóż na talerzu. Mięso polej gotowym sosem i udekoruj krążkami cebuli oraz gałązką rozmarynu.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl