Pieczone udka z boczkiem
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udka z kurczaka - 4 sztuki
  • Przyprawa do kurczaka Knorr - 3 łyżki
  • plastry boczku wędzonego - 12 sztuk
  • bulion warzywny lub drobiowy - 0.5 szklanek
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • cebula - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Udka umyj i osusz, a następnie posyp równomiernie przyprawą Knorr oraz majerankiem.
  2. Cebule pokrój w ćwiartki i włóż do naczynia żaroodpornego. Każde z udek zawiń w 3 plastry boczku i ułóż na cebuli.
  3. Bulion wlej do naczynia, a następnie wstaw je do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 50 minut. W międzyczasie udka polewaj powstałym podczas pieczenia sosem.