| |||||||||
| Składniki | ||
| udka z kurczaka | 4 sztuki | |
| Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 3 łyżki | |
| plastry boczku wędzonego | 12 sztuk | |
| bulion warzywny lub drobiowy | 0.5 szklanek | |
| majeranek | 1 łyżka | |
| cebula | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Udka umyj i osusz, a następnie posyp równomiernie przyprawą Knorr oraz majerankiem. |
| Krok 2 |
| Cebule pokrój w ćwiartki i włóż do naczynia żaroodpornego. Każde z udek zawiń w 3 plastry boczku i ułóż na cebuli. |
| Krok 3 |
| Bulion wlej do naczynia, a następnie wstaw je do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 50 minut. W międzyczasie udka polewaj powstałym podczas pieczenia sosem. |
| Autor: przepisy.pl |