|
Składniki | ||
udka z kurczaka | 4 sztuki | |
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 3 łyżki | |
plastry boczku wędzonego | 12 sztuk | |
bulion warzywny lub drobiowy | 0.5 szklanek | |
majeranek | 1 łyżka | |
cebula | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Udka umyj i osusz, a następnie posyp równomiernie przyprawą Knorr oraz majerankiem. |
Krok 2 |
Cebule pokrój w ćwiartki i włóż do naczynia żaroodpornego. Każde z udek zawiń w 3 plastry boczku i ułóż na cebuli. |
Krok 3 |
Bulion wlej do naczynia, a następnie wstaw je do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 50 minut. W międzyczasie udka polewaj powstałym podczas pieczenia sosem. |
Autor: przepisy.pl |