Pieczone udka z boczkiem

29


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
udka z kurczaka4 sztuki
Przyprawa do kurczaka Knorr3 łyżki
plastry boczku wędzonego12 sztuk
bulion warzywny lub drobiowy0.5 szklanek
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
cebula2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Udka umyj i osusz, a następnie posyp równomiernie przyprawą Knorr oraz majerankiem.
Krok 2
Cebule pokrój w ćwiartki i włóż do naczynia żaroodpornego. Każde z udek zawiń w 3 plastry boczku i ułóż na cebuli.
Krok 3
Bulion wlej do naczynia, a następnie wstaw je do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i piecz przez 50 minut. W międzyczasie udka polewaj powstałym podczas pieczenia sosem.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl