Pieczone udka z kurczaka z ziemniakami

22


Średnie


90 min.


4 os.

Składniki
udka z kurczaka4 sztuki
młode ziemniaki 600 gramów
ketchup7 łyżek
świeża kolendra0.5 pęczków
ser feta100 gramów
sól1 szczypta
oliwa2 łyżki
margaryna1 łyżka
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
W misce wymieszaj zawartość mniejszej saszetki Fix Knorr z ketchupem, wodą, oliwą oraz pokrojoną kolendrą.
Krok 2
Przygotowaną marynatą natrzyj kawałki kurczaka i pozostaw na kilka minut w chłodnym miejscu.
Krok 3
Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedź i przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
Krok 4
Ziemniaki posyp Fixem Knorr, a na nich ułóż zamarynowane kawałki kurczaka.
Krok 5
Wierzch posyp pokruszonym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i pozostaw je w nim 50 minut. Gotowe danie podawaj z chrupiącą sałatą.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl