Pieczone udka z kurczaka z ziemniakami
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Średnie

Składniki:

  • udka z kurczaka - 4 sztuki
  • młode ziemniaki - 600 gramów
  • ketchup - 7 łyżek
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • ser feta - 100 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • oliwa - 2 łyżki
  • margaryna - 1 łyżka
  • Fix Nuggetsy z sosem meksykańskim Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj zawartość mniejszej saszetki Fix Knorr z ketchupem, wodą, oliwą oraz pokrojoną kolendrą.
  2. Przygotowaną marynatą natrzyj kawałki kurczaka i pozostaw na kilka minut w chłodnym miejscu.
  3. Ziemniaki wyszoruj i ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedź i przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
  4. Ziemniaki posyp Fixem Knorr, a na nich ułóż zamarynowane kawałki kurczaka.
  5. Wierzch posyp pokruszonym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i pozostaw je w nim 50 minut. Gotowe danie podawaj z chrupiącą sałatą.