Pieczone udka z porami

5


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
udka z kurczaka4 sztuki
mąka pszenna2 łyżki
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr1 opakowanie
śmietana 36%350 mililitrów
por1 sztuka
pieczarki10 sztuk
ziemniaki4 sztuki
sól do smaku1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
oliwa z oliwek50 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Udka oprósz mąką i usmaż z obu stron na złoty kolor na oliwie.
Krok 2
Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, pory w krążki, a pieczarki na połówki. Na rozgrzanej oliwie przesmaż warzywa i dopraw do smaku.
Krok 3
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż udka.
Krok 4
Fix wymieszaj ze śmietaną, a następnie wlej do naczynia. Całość wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i piecz 50 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl