Pieczone udka z porami
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udka z kurczaka - 4 sztuki
  • mąka pszenna - 2 łyżki
  • Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr - 1 opakowanie
  • śmietana 36% - 350 mililitrów
  • por - 1 sztuka
  • pieczarki - 10 sztuk
  • ziemniaki - 4 sztuki
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwa z oliwek - 50 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. Udka oprósz mąką i usmaż z obu stron na złoty kolor na oliwie.
  2. Ziemniaki pokrój w cienkie plasterki, pory w krążki, a pieczarki na połówki. Na rozgrzanej oliwie przesmaż warzywa i dopraw do smaku.
  3. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż udka.
  4. Fix wymieszaj ze śmietaną, a następnie wlej do naczynia. Całość wstaw do nagrzanego do 170 °C piekarnika i piecz 50 minut.