|
Składniki | ||
czerwona cebula | 1 sztuka | |
pieprz | 1 szczypta | |
sól | 1 szczypta | |
miód | 1 łyżka | |
masło | 3 łyżki | |
imbir | 1 szczypta | |
papryka słodka | 1 szczypta | |
udka z kurczaka | 10 sztuk | |
biała cebula | 2 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Udka oczyść, opłukaj i osusz. |
Krok 2 |
Masło roztop, przestudzone wymieszaj z miodem, imbirem, papryką słodką, solą i pieprzem. |
Krok 3 |
Udka zanurz w maśle i przyprawach, pozostaw na 1 godzinę w chłodnym miejscu. |
Krok 4 |
Porcje mięsa ułóż w brytfannie, na nich połóż cząstki cebuli białej i czerwonej. |
Krok 5 |
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 45 minut. |
Autor: pasibrzuch |