| |||||||||
| Składniki | ||
| czerwona cebula | 1 sztuka | |
| pieprz | 1 szczypta | |
| sól | 1 szczypta | |
| miód | 1 łyżka | |
| masło | 3 łyżki | |
| imbir | 1 szczypta | |
| papryka słodka | 1 szczypta | |
| udka z kurczaka | 10 sztuk | |
| biała cebula | 2 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Udka oczyść, opłukaj i osusz. |
| Krok 2 |
| Masło roztop, przestudzone wymieszaj z miodem, imbirem, papryką słodką, solą i pieprzem. |
| Krok 3 |
| Udka zanurz w maśle i przyprawach, pozostaw na 1 godzinę w chłodnym miejscu. |
| Krok 4 |
| Porcje mięsa ułóż w brytfannie, na nich połóż cząstki cebuli białej i czerwonej. |
| Krok 5 |
| Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 45 minut. |
| Autor: pasibrzuch |