Pieczone udka

Składniki:

  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • pieprz - 1 szczypta
  • sól - 1 szczypta
  • miód - 1 łyżka
  • masło - 3 łyżki
  • imbir - 1 szczypta
  • papryka słodka - 1 szczypta
  • udka z kurczaka - 10 sztuk
  • biała cebula - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Udka oczyść, opłukaj i osusz.
  2. Masło roztop, przestudzone wymieszaj z miodem, imbirem, papryką słodką, solą i pieprzem.
  3. Udka zanurz w maśle i przyprawach, pozostaw na 1 godzinę w chłodnym miejscu.
  4. Porcje mięsa ułóż w brytfannie, na nich połóż cząstki cebuli białej i czerwonej.
  5. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 45 minut.