Pieczone udka

1


Łatwe


90 min.


10 os.

Składniki
czerwona cebula1 sztuka
pieprz1 szczypta
sól1 szczypta
miód1 łyżka
masło3 łyżki
imbir1 szczypta
papryka słodka1 szczypta
udka z kurczaka10 sztuk
biała cebula2 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Udka oczyść, opłukaj i osusz.
Krok 2
Masło roztop, przestudzone wymieszaj z miodem, imbirem, papryką słodką, solą i pieprzem.
Krok 3
Udka zanurz w maśle i przyprawach, pozostaw na 1 godzinę w chłodnym miejscu.
Krok 4
Porcje mięsa ułóż w brytfannie, na nich połóż cząstki cebuli białej i czerwonej.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz około 45 minut.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl