Pieczone wiosenne warzywa

0


Łatwe


50 min.


4 os.

Składniki
młode marchewki400 gramów
młode ziemniaki 500 gramów
mały kalafior1 sztuka
Przyprawa płatki czosnku z ziołami prowansalskimi Knorr2 łyżki
brokuły500 gramów
główka czosnku1 sztuka
oliwa4 łyżki
ziarna kopru włoskiego1 łyżeczka
Przygotowanie
Krok 1
Marchew oraz ziemniaki wyszoruj i opłucz. Nie musisz obierać. Marchewki pokrój wzdłuż na mniejsze kawałki, ziemniaki przekrój na pół. Brokuł oraz kalafiora podziel na różyczki. Całą główkę czosnku przekrój wzdłuż na pół.
Krok 2
W dużej misce wymieszaj wszystkie warzywa (prócz kalafiora i brokułu) z oliwą, fenelem oraz przyprawą Knorr.
Krok 3
Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz w 190 stopniach przez 20 minut.
Krok 4
Po 20 minutach pieczenia dodaj pozostałe warzywa, ponownie wszystko razem ostrożnie wymieszaj i kontynuuj pieczenie przez kolejne 20 minut aż warzywa będą równomiernie upieczone.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl