Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą

48


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
żeberka wieprzowe1 kilogram
Przyprawa do mięs Knorr3 łyżki
boczek wędzony150 gramów
cebula4 sztuki
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
Krok 2
Przyprawę Knorr wymieszaj z majerankiem. Boczek oraz cebulę pokrój w cienkie paski.
Krok 3
Porcje mięsa posyp przyprawą, a następnie każdą z nich ułóż na dużym kawałku aluminiowej folii.
Krok 4
Na wierzchu każdej porcji połóż cebulę wymieszaną z pokrojonym boczkiem. Żeberka zawiń w folię.
Krok 5
Mięso piecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku przez 45-50 minut. Żeberka możesz upiec również na grillu. Podaj je z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, który dzięki dodatkowi ostrych przypraw nada potrawie wyrazisty smak.
Autor: Piotr MurawskiPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl