Pieczone żeberka z boczkiem i cebulą
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • żeberka wieprzowe - 1 kilogram
  • Przyprawa do mięs Knorr - 3 łyżki
  • boczek wędzony - 150 gramów
  • cebula - 4 sztuki
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Żeberka umyj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Przyprawę Knorr wymieszaj z majerankiem. Boczek oraz cebulę pokrój w cienkie paski.
  3. Porcje mięsa posyp przyprawą, a następnie każdą z nich ułóż na dużym kawałku aluminiowej folii.
  4. Na wierzchu każdej porcji połóż cebulę wymieszaną z pokrojonym boczkiem. Żeberka zawiń w folię.
  5. Mięso piecz w nagrzanym do 200 °C piekarniku przez 45-50 minut. Żeberka możesz upiec również na grillu. Podaj je z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, który dzięki dodatkowi ostrych przypraw nada potrawie wyrazisty smak.