Pieczone ziemniaki z boczkiem

58


Łatwe


120 min.


5 os.

Składniki
małe, młode ziemniaki1.5 kilogramów
szalotki (lub 3 cebule przekrojone na pół)10 sztuk
boczek pokrojony w kostkę150 gramów
Tymianek z Polski Knorr1 łyżka
Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr1 łyżka
natka pietruszki1 pęczek
olej rzepakowy 100 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
W dużej misce połącz przekrojone na pół ziemniaki, boczek, cebulę, olej, czosnek, Majeranek z krajów śródziemnomorskich i Tymianek z Polski Knorr. Wymieszaj i rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.
Krok 2
Ziemniaki wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok. 35- 40 min., mieszając co jakiś czas podczas pieczenia.
Krok 3
Po upieczeniu danie oprósz posiekaną natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl