|
Składniki | ||
małe, młode ziemniaki | 1.5 kilogramów | |
szalotki (lub 3 cebule przekrojone na pół) | 10 sztuk | |
boczek pokrojony w kostkę | 150 gramów | |
czosnek główka | 1 sztuka | |
tymianek suszony | 1 łyżka | |
majeranek | 1 łyżka | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
olej rzepakowy | 100 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W dużej misce połącz przekrojone na pół ziemniaki, boczek, cebulę, olej, czosnek, majeranek i tymianek. Wymieszaj i rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem. |
Krok 2 |
Ziemniaki wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok. 35- 40 min., mieszając co jakiś czas podczas pieczenia. |
Krok 3 |
Po upieczeniu danie oprósz posiekaną natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |