Pieczone ziemniaki z boczkiem
  • 120 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • małe, młode ziemniaki - 1.5 kilogramów
  • szalotki (lub 3 cebule przekrojone na pół) - 10 sztuk
  • boczek pokrojony w kostkę - 150 gramów
  • Tymianek z Polski Knorr - 1 łyżka
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr - 1 łyżka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej rzepakowy - 100 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. W dużej misce połącz przekrojone na pół ziemniaki, boczek, cebulę, olej, czosnek, Majeranek z krajów śródziemnomorskich i Tymianek z Polski Knorr. Wymieszaj i rozłóż na blasze wyłożonej pergaminem.
  2. Ziemniaki wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika na ok. 35- 40 min., mieszając co jakiś czas podczas pieczenia.
  3. Po upieczeniu danie oprósz posiekaną natką pietruszki.