Pieczone ziemniaki z dipem awokado

7


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki500 gramów
Przyprawa do ziemniaków Knorr0.5 opakowań
dojrzałe awokado2 sztuki
cytryna1 sztuka
czerwona cebula1 sztuka
papryczka chili1 sztuka
świeża kolendra0.5 pęczków
kwaśna śmietana50 mililitrów
Sos sałatkowy włoski Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w cząstki, półksiężyce.
Krok 2
Następnie skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Ziemniaki ułóż płasko na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem i piecz przez 25 minut w 180 °C.
Krok 4
Dojrzałe awokado obierz, pozbądź się pestek i sam miąższ przełóż do miski. Dłonią lub widelcem rozgnieć miąższ.
Krok 5
Dodaj kwaśną śmietanę, sok z cytryny, cebulę, posiekane chilli oraz sos sałatkowy Knorr . Wymieszaj dokładnie sos. Upieczone ziemniaki podawaj z sosem. Potrawę udekoruj listkami kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl