Pieczone ziemniaki z dipem awokado

6


Łatwe


60 min.


4 os.

Składniki
ziemniaki500 gramów
Przyprawa do ziemniaków Knorr0.5 opakowań
dojrzałe awokado2 sztuki
cytryna1 sztuka
czerwona cebula1 sztuka
papryczka chili1 sztuka
świeża kolendra0.5 pęczków
kwaśna śmietana50 mililitrów
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w cząstki, półksiężyce.
Krok 2
Następnie skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Ziemniaki ułóż płasko na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem i piecz przez 25 minut w 180 °C.
Krok 4
Dojrzałe awokado obierz, pozbądź się pestek i sam miąższ przełóż do miski. Dłonią lub widelcem rozgnieć miąższ.
Krok 5
Dodaj kwaśną śmietanę, sok z cytryny, cebulę, posiekane chilli oraz sos sałatkowy Knorr . Wymieszaj dokładnie sos. Upieczone ziemniaki podawaj z sosem. Potrawę udekoruj listkami kolendry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl