Pieczone ziemniaki z dipem awokado
  • 60 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • ziemniaki - 500 gramów
  • Przyprawa do ziemniaków Knorr - 0.5 opakowań
  • dojrzałe awokado - 2 sztuki
  • cytryna - 1 sztuka
  • czerwona cebula - 1 sztuka
  • papryczka chili - 1 sztuka
  • świeża kolendra - 0.5 pęczków
  • kwaśna śmietana - 50 mililitrów
  • Sos sałatkowy Naturalnie smaczne Zioła ogrodowe Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Ziemniaki dokładnie umyj i pokrój w cząstki, półksiężyce.
  2. Następnie skrop oliwą i posyp przyprawą Knorr.
  3. Ziemniaki ułóż płasko na blaszce z piekarnika wyłożonej pergaminem i piecz przez 25 minut w 180 °C.
  4. Dojrzałe awokado obierz, pozbądź się pestek i sam miąższ przełóż do miski. Dłonią lub widelcem rozgnieć miąższ.
  5. Dodaj kwaśną śmietanę, sok z cytryny, cebulę, posiekane chilli oraz sos sałatkowy Knorr . Wymieszaj dokładnie sos. Upieczone ziemniaki podawaj z sosem. Potrawę udekoruj listkami kolendry.