Pieczony dorsz z sosem serowym i ryżem

1


Średnie


45 min.


2 os.

Składniki
filet z dorsza2 sztuki
ser lazur złocisty50 gramów
mleko50 mililitrów
ryż120 gramów
sok z cytryny2 łyżki
pieprz1 szczypta
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr2 łyżeczki
Przygotowanie
Krok 1
Filety z dorsza skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na pół godziny.
Krok 2
Następnie zawiń w folię aluminiową i piecz w 180 stopniach prze 20 minut.
Krok 3
Do rondelka wlej mleko i dodaj pokruszony ser. Podgrzewaj aż ser się rozpuści. Ewentualnie dopraw sos świeżo mielonym pieprzem i solą według upodobań.
Krok 4
Upieczoną rybę przełożyć na talerze, polać sosem i podawać z ugotowanym ryżem.
Autor: Agata ChmielewskaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl