|
Składniki | ||
filet z dorsza | 2 sztuki | |
ser lazur złocisty | 50 gramów | |
mleko | 50 mililitrów | |
ryż | 120 gramów | |
sok z cytryny | 2 łyżki | |
pieprz | 1 szczypta | |
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr | 2 łyżeczki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Filety z dorsza skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na pół godziny. |
Krok 2 |
Następnie zawiń w folię aluminiową i piecz w 180 stopniach prze 20 minut. |
Krok 3 |
Do rondelka wlej mleko i dodaj pokruszony ser. Podgrzewaj aż ser się rozpuści. Ewentualnie dopraw sos świeżo mielonym pieprzem i solą według upodobań. |
Krok 4 |
Upieczoną rybę przełożyć na talerze, polać sosem i podawać z ugotowanym ryżem. |
Autor: Agata Chmielewska |