PRZEPISY.PL

Pieczony indyk

  • 90
  • 8
  • Łatwe
  • 0
19
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • sól morska50 gr
  • główka czosnku2 szt
  • pieprz1 łyżka
  • gałązki świeżego rozmarynu3 szt
  • natka pietruszki1 pęczek
  • Sok z dwóch cytryn
  • Krok 1

    Do dużego garnka wlej wodę. Dodaj miód, liść laurowy, sól, pieprz, rozmaryn, tymianek oraz natkę pietruszki.
  • Krok 2

    Czosnek wraz z łupiną przekrój wzdłuż na pół i dodaj do wody z ziołami.
  • Krok 3

    Dodaj marynatę Knorr i całość gotuj ok. 5 minut.
  • Krok 4

    Następnie wystudź płyn dodaj sok z cytryny i w takiej marynacie umieść całego indyka. Marynuj przez 24 godziny.
  • Krok 5

    Wyjmij indyka z marynaty. Piecz w temperaturze 160 stopni przez ok. 4 godziny. Podawaj z ziemniakami i konfiturą z żurawiny.

Więcej przepisów z tym produktem

Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

194
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
149
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
32
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
377
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Łatwe