Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zeszklij na rozgrzanym oleju. Fix Knorr rozmieszaj z 0,5 szklanki zimnej wody, dodaj posiekaną natkę oraz pieprz i odstaw na 3 minuty.
|
Krok 2 |
W misce połącz mięso, cebulę, jajko oraz przygotowany Fix i sterty ser. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i wyrób na jednolitą masę.
|
Krok 3 |
Formę do pieczenia, najlepiej keksówkę, wyłóż pergaminem a następnie mięsną masę wyłóż do formy i wygładź zwilżoną dłonią. Pieczeń wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz ok. 50 minut. Po upieczeniu wyjmij z formy, pokrój w grube plastry i podawaj na ciepło.
Tip: Pozostałą pieczeń możesz wykorzystać by przygotować smaczne kanapki.
|