|
Składniki | ||
udka z kurczaka | 500 gramów | |
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
Ketchup Hellmann's Łagodny | 3 łyżki | |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki | |
czerwona papryka | 2 sztuki | |
piwo | 200 mililitrów | |
duża cebula | 1 sztuka | |
brokuły | 200 gramów | |
brzoskwiniowy chutney | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Cebulę i paprykę pokrój w plastry. |
Krok 2 |
2. Mięso dokładnie umyj i osusz. Przełóż do woreczka do pieczenia. |
Krok 3 |
Dodaj cebulę, paprykę i brokuły, wlej piwo, Ketchup Hellmann’s Łagodny, koncentrat i sos chutney oraz wsyp przyprawę Knorr. |
Krok 4 |
Zamknij szczelnie woreczek i wstrząśnij nim, aby wymieszać wszystkie składniki. |
Krok 5 |
Umieść torbę z mięsem na środkowej blaszce piekarnika i piecz przez 40 minut w 180 °C. |
Autor: przepisy.pl |