| |||||||||
| Składniki | ||
| udka z kurczaka | 500 gramów | |
| Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 2 łyżki | |
| Ketchup Hellmann's Łagodny | 3 łyżki | |
| koncentrat pomidorowy | 2 łyżki | |
| czerwona papryka | 2 sztuki | |
| piwo | 200 mililitrów | |
| duża cebula | 1 sztuka | |
| brokuły | 200 gramów | |
| brzoskwiniowy chutney | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Cebulę i paprykę pokrój w plastry. |
| Krok 2 |
| 2. Mięso dokładnie umyj i osusz. Przełóż do woreczka do pieczenia. |
| Krok 3 |
| Dodaj cebulę, paprykę i brokuły, wlej piwo, Ketchup Hellmann’s Łagodny, koncentrat i sos chutney oraz wsyp przyprawę Knorr. |
| Krok 4 |
| Zamknij szczelnie woreczek i wstrząśnij nim, aby wymieszać wszystkie składniki. |
| Krok 5 |
| Umieść torbę z mięsem na środkowej blaszce piekarnika i piecz przez 40 minut w 180 °C. |
| Autor: przepisy.pl |