|
Składniki | ||
kurczak w porcjach | 4 sztuki | |
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr | 1 łyżeczka | |
chilli | 1 szczypta | |
oliwa | 1 łyżka | |
sos sojowy | 1 łyżka | |
imbir | 1 sztuka | |
trawa cytrynowa | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Trawę cytrynową posiekaj bardzo drobno, imbir obierz, zetrzyj na tarce, dodaj resztę przypraw, oliwę i sos sojowy – utrzyj w moździerzu. |
Krok 2 |
Kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posmaruj marynatą. Włóż do rękawa do pieczenia, zawiąż i pozostaw przynajmniej na 1 godzinę do zamarynowania się. |
Krok 3 |
Piecz ok 40 min w 180st. |
Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka |