Pieczony kurczak pachnący imbirem i trawą cytrynową

0


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
kurczak w porcjach4 sztuki
Przyprawa do pikantnego kurczaka Knorr1 łyżeczka
chilli1 szczypta
oliwa1 łyżka
sos sojowy1 łyżka
imbir1 sztuka
trawa cytrynowa1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Trawę cytrynową posiekaj bardzo drobno, imbir obierz, zetrzyj na tarce, dodaj resztę przypraw, oliwę i sos sojowy – utrzyj w moździerzu.
Krok 2
Kurczaka umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Posmaruj marynatą. Włóż do rękawa do pieczenia, zawiąż i pozostaw przynajmniej na 1 godzinę do zamarynowania się.
Krok 3
Piecz ok 40 min w 180st.
Autor: Dorota Wdowińska-RozbickaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl