Pieczony kurczak z sezamem i warzywami
  • 90 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • pałki z kurczaka - 1 kilogram
  • Fix Do potraw chińskich Knorr - 1 opakowanie
  • papryka czerwona - 1 sztuka
  • papryka żółta - 1 sztuka
  • mini kukurydza - 100 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • olej sezamowy - 3 łyżki
  • sos sojowy - 2 łyżki
  • miód - 1 łyżka
  • sok pomarańczowy - 100 mililitrów
  • świeża kolendra - 1 pęczek

Sposób przygotowania:

  1. W miseczce wymieszaj Fix Knorr z olejem sezamowym i sosem sojowym. Dodaj miód, sok z pomarańczy oraz posiekaną kolendrę.
  2. Papryki oraz cebulę pokrój w paski. Małe kukurydze przekrój wzdłuż na pół.
  3. Do woreczka do pieczenia włóż umyte pałki oraz warzywa. Następnie wlej przygotowaną marynatę i zepnij woreczek dołączoną do opakowania spinką.
  4. Potrząśnij delikatnie zapiętym woreczkiem, aby wymieszać jego zawartość. Następnie włóż do nagrzanego piekarnika i piecz w temp. 180 st. C ok. 50 minut. Upieczone pałki podawaj z ryżem.