|
Składniki | ||
kurczak (w całości) | 1 sztuka | |
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr | 1 opakowanie | |
woda | 2 łyżki | |
świeża szałwia | 1 pęczek | |
pieprz cayenne | 1 łyżeczka | |
jogurt naturalny | 1 szklanka | |
cebula szalotka | 8 sztuk | |
sok z cytryn | 2 sztuki | |
musztarda | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Przyprawę Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody, sokiem z cytryny, jogurtem, pieprzem, porwanymi liśćmi szałwii oraz musztardą. Przygotowanym sosem zalej kurczaka. |
Krok 2 |
Cebule szalotki obierz i przekrój na pół. Kurczaka wraz z całą marynatą przełóż do rękawa do pieczenia. Dodaj cebule. |
Krok 3 |
Zamknij szczelnie woreczek i piecz w temperaturze 170°C przez 1,5 godziny. Po tym czasie zwiększ temperaturę do 190°C i piecz przez kolejne 30 minut. |
Autor: przepisy.pl |