Pieczony kurczak z szałwią

3


Łatwe


90 min.


4 os.

Składniki
kurczak (w całości)1 sztuka
Przyprawa do kurczaka Knorr1 opakowanie
woda2 łyżki
świeża szałwia1 pęczek
pieprz cayenne1 łyżeczka
jogurt naturalny1 szklanka
cebula szalotka8 sztuk
sok z cytryn 2 sztuki
musztarda1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Przyprawę Knorr wymieszaj z 2 łyżkami wody, sokiem z cytryny, jogurtem, pieprzem, porwanymi liśćmi szałwii oraz musztardą. Przygotowanym sosem zalej kurczaka.
Krok 2
Cebule szalotki obierz i przekrój na pół. Kurczaka wraz z całą marynatą przełóż do rękawa do pieczenia. Dodaj cebule.
Krok 3
Zamknij szczelnie woreczek i piecz w temperaturze 170°C przez 1,5 godziny. Po tym czasie zwiększ temperaturę do 190°C i piecz przez kolejne 30 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl