Pieczony łosoś z majonezem i cytrynowym pieprzem

35


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
medalion z łososia4 sztuki
Majonez Hellmann's Babuni4 łyżki
pomidorki cherry 10 łyżek
cytryna0.5 sztuk
ząbek czosnku1 sztuka
pieprz cytrynowy1 szczypta
Przygotowanie
Krok 1
Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj w miseczce z sokiem z cytryny oraz posiekanym czosnkiem.
Krok 2
Osuszone medaliony z łososia oraz pomidorki posmaruj przygotowanym majonezem.
Krok 3
Tak przygotowane kawałki ryby ułóż razem z pomidorkami w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika. Piecz przez 15 minut, a na koniec posyp pieprzem. Łososia podawaj z ryżem i sałatami.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl