Pieczony łosoś z majonezem i cytrynowym pieprzem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • medalion z łososia - 4 sztuki
  • Majonez Hellmann's Babuni - 4 łyżki
  • pomidorki cherry - 10 łyżek
  • cytryna - 0.5 sztuk
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • pieprz cytrynowy - 1 szczypta

Sposób przygotowania:

  1. Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj w miseczce z sokiem z cytryny oraz posiekanym czosnkiem.
  2. Osuszone medaliony z łososia oraz pomidorki posmaruj przygotowanym majonezem.
  3. Tak przygotowane kawałki ryby ułóż razem z pomidorkami w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika. Piecz przez 15 minut, a na koniec posyp pieprzem. Łososia podawaj z ryżem i sałatami.