|
Składniki | ||
medalion z łososia | 4 sztuki | |
Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
pomidorki cherry | 10 łyżek | |
cytryna | 0.5 sztuk | |
ząbek czosnku | 1 sztuka | |
pieprz cytrynowy | 1 szczypta |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj w miseczce z sokiem z cytryny oraz posiekanym czosnkiem. |
Krok 2 |
Osuszone medaliony z łososia oraz pomidorki posmaruj przygotowanym majonezem. |
Krok 3 |
Tak przygotowane kawałki ryby ułóż razem z pomidorkami w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika. Piecz przez 15 minut, a na koniec posyp pieprzem. Łososia podawaj z ryżem i sałatami. |
Autor: przepisy.pl |