| |||||||||
| Składniki | ||
| medalion z łososia | 4 sztuki | |
| Majonez Hellmann's Babuni | 4 łyżki | |
| pomidorki cherry | 10 łyżek | |
| cytryna | 0.5 sztuk | |
| ząbek czosnku | 1 sztuka | |
| pieprz cytrynowy | 1 szczypta |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Majonez Babuni Hellmann's wymieszaj w miseczce z sokiem z cytryny oraz posiekanym czosnkiem. |
| Krok 2 |
| Osuszone medaliony z łososia oraz pomidorki posmaruj przygotowanym majonezem. |
| Krok 3 |
| Tak przygotowane kawałki ryby ułóż razem z pomidorkami w naczyniu żaroodpornym i wstaw do nagrzanego do 175 °C piekarnika. Piecz przez 15 minut, a na koniec posyp pieprzem. Łososia podawaj z ryżem i sałatami. |
| Autor: przepisy.pl |