Pieczony schab pod pierzynką z majonezu
  • 30 minut
  • 6 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • schab środkowy bez kości - 1 kilogram
  • pieczarki - 300 gramów
  • Majonez Hellmann's Oryginalny - 4 łyżki
  • średnia cebula - 1 sztuka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • orzechy laskowe - 100 gramów
  • Przyprawa do mięs Knorr - 2 łyżki
  • kajzerka - 1 sztuka
  • starty żółty ser - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Schab pokrój w 1 cm grubości plastry, oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Ułóż na blasze do pieczenia, na pergaminie.
  2. Bułkę rozkrusz w mikserze lub posiekaj drobno nożem. Połącz z tartym serem i pokruszonymi orzechami.
  3. Pieczarki pokrój w plastry, cebule w piórka, dodaj posiekaną natkę pietruszki i majonez.
  4. Farsz ułóż na wierzchu schabu. Całość obficie oprósz przygotowaną wcześniej bułką z serem i orzechami. Blachę z mięsem wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na około 15- 20 minut.