Pieczony schab pod pierzynką z majonezu

97


Łatwe


30 min.


6 os.

Składniki
schab środkowy bez kości 1 kilogram
pieczarki300 gramów
Majonez Hellmann's Oryginalny4 łyżki
średnia cebula1 sztuka
natka pietruszki1 pęczek
orzechy laskowe100 gramów
Przyprawa do mięs Knorr2 łyżki
kajzerka1 sztuka
starty żółty ser100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Schab pokrój w 1 cm grubości plastry, oprósz Przyprawą do mięs Knorr. Ułóż na blasze do pieczenia, na pergaminie.
Krok 2
Bułkę rozkrusz w mikserze lub posiekaj drobno nożem. Połącz z tartym serem i pokruszonymi orzechami.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry, cebule w piórka, dodaj posiekaną natkę pietruszki i majonez.
Krok 4
Farsz ułóż na wierzchu schabu. Całość obficie oprósz przygotowaną wcześniej bułką z serem i orzechami. Blachę z mięsem wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na około 15- 20 minut.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl