Przygotowanie |
Krok 1 |
Rodzynki namocz w pitnym miodzie. Mięso oczyść z błon, następnie cienkim ostrym nożem zrób otwór po całej długości schabu. |
Krok 2 |
Olej wymieszaj z przyprawą Knorr, a następnie natrzyj mięso powstałą marynatą. |
Krok 3 |
Jabłka obierz i pokrój w grubą kostkę. Na suchej patelni skarmelizuj cukier, dodaj jabłka oraz rodzynki. Dodaj majeranek oraz bułkę tartą. Farsz wymieszaj i ostudź. |
Krok 4 |
Mięso napełnij wystudzonym farszem. Ułóż je na folii aluminiowej i zwiń ściśle, aby powstał walec. |
Krok 5 |
Rozgrzej czystą patelnię (bez tłuszczu) i obsmaż przygotowane mięso z każdej strony po 2-3 minuty. Następnie przełóż do nagrzanego do 180°C piekarnika i piecz ok. 35 minut. Podawaj na ciepło lub po wystudzeniu jako wędlinę. |