Pieczony schab z majonezem

0


Średnie


90 min.


6 os.

Składniki
schab wieprzowy1 kilogram
Przyprawa do wieprzowiny Knorr3 łyżki
ser żółty300 gramów
pieczarki300 gramów
majonez7 łyżek
tłuszcz do wysmarowania formy
Przygotowanie
Krok 1
Umyj schab pokrój na plastry po około 1cm-1,5cm. Plastry oprósz Marynatą do mięs Knorr, a następnie poukładaj na wysmarowanej tłuszczem brytfance.
Krok 2
Pieczarki oczyść i pokrój. Ułóż pomiędzy schabem, tak by cała brytfanka była zapełniona.
Krok 3
Całość posyp startym serem.
Krok 4
Na każdy kawałek mięsa połóż łyżeczkę majonezu. Całość zapiekaj 60 minut w 200 stopniach. Danie podawaj, gdy schab jest miękki, a majonez będzie miał złoty kolor.
Autor: garlicPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl