|
Składniki | ||
schab wieprzowy | 1 kilogram | |
Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 3 łyżki | |
ser żółty | 300 gramów | |
pieczarki | 300 gramów | |
majonez | 7 łyżek | |
tłuszcz do wysmarowania formy |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Umyj schab pokrój na plastry po około 1cm-1,5cm. Plastry oprósz Marynatą do mięs Knorr, a następnie poukładaj na wysmarowanej tłuszczem brytfance. |
Krok 2 |
Pieczarki oczyść i pokrój. Ułóż pomiędzy schabem, tak by cała brytfanka była zapełniona. |
Krok 3 |
Całość posyp startym serem. |
Krok 4 |
Na każdy kawałek mięsa połóż łyżeczkę majonezu. Całość zapiekaj 60 minut w 200 stopniach. Danie podawaj, gdy schab jest miękki, a majonez będzie miał złoty kolor. |
Autor: garlic |