Pieczony schab z majonezem

Składniki:

  • schab wieprzowy - 1 kilogram
  • Przyprawa do wieprzowiny Knorr - 3 łyżki
  • ser żółty - 300 gramów
  • pieczarki - 300 gramów
  • majonez - 7 łyżek
  • tłuszcz do wysmarowania formy

Sposób przygotowania:

  1. Umyj schab pokrój na plastry po około 1cm-1,5cm. Plastry oprósz Marynatą do mięs Knorr, a następnie poukładaj na wysmarowanej tłuszczem brytfance.
  2. Pieczarki oczyść i pokrój. Ułóż pomiędzy schabem, tak by cała brytfanka była zapełniona.
  3. Całość posyp startym serem.
  4. Na każdy kawałek mięsa połóż łyżeczkę majonezu. Całość zapiekaj 60 minut w 200 stopniach. Danie podawaj, gdy schab jest miękki, a majonez będzie miał złoty kolor.