| |||||||||
| Składniki | ||
| schab wieprzowy | 1 kilogram | |
| Przyprawa do wieprzowiny Knorr | 3 łyżki | |
| ser żółty | 300 gramów | |
| pieczarki | 300 gramów | |
| majonez | 7 łyżek | |
| tłuszcz do wysmarowania formy |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Umyj schab pokrój na plastry po około 1cm-1,5cm. Plastry oprósz Marynatą do mięs Knorr, a następnie poukładaj na wysmarowanej tłuszczem brytfance. |
| Krok 2 |
| Pieczarki oczyść i pokrój. Ułóż pomiędzy schabem, tak by cała brytfanka była zapełniona. |
| Krok 3 |
| Całość posyp startym serem. |
| Krok 4 |
| Na każdy kawałek mięsa połóż łyżeczkę majonezu. Całość zapiekaj 60 minut w 200 stopniach. Danie podawaj, gdy schab jest miękki, a majonez będzie miał złoty kolor. |
| Autor: garlic |