Pieczony schab ze śliwką w rękawie
  • 60 minut
  • 5 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • schab bez kości - 600 gramów
  • suszone śliwki - 200 gramów
  • olej słonecznikowy - 40 mililitrów
  • woda - 3 łyżki
  • Przyprawa do karkówki Knorr - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. W środku, po całej długości schabu zrób za pomocą długiego noża nacięcie.
  2. W nacięcie wciśnij suszone śliwki.
  3. Pozostałe śliwki zmiksuj z 3 łyżkami wody, aż powstanie pasta. Do pasty śliwkowej dodaj zawartość opakowania Przyprawa do karkówki Knorr, 3 łyżki oleju i wszystko dokładnie wymieszaj.
  4. Uzyskaną mieszanką nasmaruj schab. Mięso umieść w załączonym rękawie do pieczenia zapinając go klipsem.
  5. Piecz około 50 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.