Pieczony schab ze śliwką w rękawie

23


Łatwe


60 min.


5 os.

Składniki
schab bez kości600 gramów
suszone śliwki200 gramów
olej słonecznikowy40 mililitrów
woda3 łyżki
Przyprawa do karkówki Knorr1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
W środku, po całej długości schabu zrób za pomocą długiego noża nacięcie.
Krok 2
W nacięcie wciśnij suszone śliwki.
Krok 3
Pozostałe śliwki zmiksuj z 3 łyżkami wody, aż powstanie pasta. Do pasty śliwkowej dodaj zawartość opakowania Przyprawa do karkówki Knorr, 3 łyżki oleju i wszystko dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Uzyskaną mieszanką nasmaruj schab. Mięso umieść w załączonym rękawie do pieczenia zapinając go klipsem.
Krok 5
Piecz około 50 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl