| |||||||||
| Składniki | ||
| schab bez kości | 600 gramów | |
| suszone śliwki | 200 gramów | |
| olej słonecznikowy | 40 mililitrów | |
| woda | 3 łyżki | |
| Przyprawa do karkówki Knorr | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W środku, po całej długości schabu zrób za pomocą długiego noża nacięcie. |
| Krok 2 |
| W nacięcie wciśnij suszone śliwki. |
| Krok 3 |
| Pozostałe śliwki zmiksuj z 3 łyżkami wody, aż powstanie pasta. Do pasty śliwkowej dodaj zawartość opakowania Przyprawa do karkówki Knorr, 3 łyżki oleju i wszystko dokładnie wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Uzyskaną mieszanką nasmaruj schab. Mięso umieść w załączonym rękawie do pieczenia zapinając go klipsem. |
| Krok 5 |
| Piecz około 50 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni. |
| Autor: przepisy.pl |