|
Składniki | ||
schab bez kości | 600 gramów | |
suszone śliwki | 200 gramów | |
olej słonecznikowy | 40 mililitrów | |
woda | 3 łyżki | |
Przyprawa do karkówki Knorr | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
W środku, po całej długości schabu zrób za pomocą długiego noża nacięcie. |
Krok 2 |
W nacięcie wciśnij suszone śliwki. |
Krok 3 |
Pozostałe śliwki zmiksuj z 3 łyżkami wody, aż powstanie pasta. Do pasty śliwkowej dodaj zawartość opakowania Przyprawa do karkówki Knorr, 3 łyżki oleju i wszystko dokładnie wymieszaj. |
Krok 4 |
Uzyskaną mieszanką nasmaruj schab. Mięso umieść w załączonym rękawie do pieczenia zapinając go klipsem. |
Krok 5 |
Piecz około 50 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni. |
Autor: przepisy.pl |