| |||||||||
| Składniki | ||
| udziec jagnięcy bez kości | 1.8 kilogramów | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 1 sztuka | |
| Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr | 1 sztuka | |
| musztarda gruboziarnista | 3 łyżki | |
| suszony rozmaryn | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wymieszaj musztardę, rozmaryn oraz przyprawy w mini kostkach Knorr. Natrzyj nią jagnięcinę i wstaw na dobę do lodówki. |
| Krok 2 |
| Nagrzej piekarnik do 200°C i wstaw mięso (brytfannę wyłóż folią aluminiową). Piecz przez 15 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz 80 minut. |
| Krok 3 |
| Wyłącz piekarnik, mięso przykryj folią i jeszcze na kilka minut pozostaw w piekarniku. |
| Krok 4 |
| Przed podaniem usuń sznurki i pokrój mięso w cienkie plastry. |
| Autor: przepisy.pl |