Pieczony udziec jagnięcy
  • 90 minut
  • 8 osób
  • Średnie

Składniki:

  • udziec jagnięcy bez kości - 1.8 kilogramów
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr - 1 sztuka
  • musztarda gruboziarnista - 3 łyżki
  • Rozmaryn z Maroko Knorr - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Wymieszaj musztardę, rozmaryn oraz przyprawy w mini kostkach Knorr. Natrzyj nią jagnięcinę i wstaw na dobę do lodówki.
  2. Nagrzej piekarnik do 200°C i wstaw mięso (brytfannę wyłóż folią aluminiową). Piecz przez 15 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz 80 minut.
  3. Wyłącz piekarnik, mięso przykryj folią i jeszcze na kilka minut pozostaw w piekarniku.
  4. Przed podaniem usuń sznurki i pokrój mięso w cienkie plastry.