Pieczony udziec jagnięcy

17


Średnie


90 min.


8 os.

Składniki
udziec jagnięcy bez kości1.8 kilogramów
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr1 sztuka
musztarda gruboziarnista3 łyżki
suszony rozmaryn1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Wymieszaj musztardę, rozmaryn oraz przyprawy w mini kostkach Knorr. Natrzyj nią jagnięcinę i wstaw na dobę do lodówki.
Krok 2
Nagrzej piekarnik do 200°C i wstaw mięso (brytfannę wyłóż folią aluminiową). Piecz przez 15 minut, po czym zmniejsz temperaturę do 160°C i piecz 80 minut.
Krok 3
Wyłącz piekarnik, mięso przykryj folią i jeszcze na kilka minut pozostaw w piekarniku.
Krok 4
Przed podaniem usuń sznurki i pokrój mięso w cienkie plastry.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl