Przygotowanie |
Krok 1 |
Przyprawę wymieszaj z 3 łyżeczkami oleju i tak powstałą marynatą natrzyj mięso. Indyka pozostaw do zamarynowania na kilka godzin. |
Krok 2 |
Przygotowane w ten sposób mięso obsmaż na patelni. Przełóż je do naczynia żaroodpornego, podlej szklanką wody i wstaw do nagrzanego do 190°C piekarnika na 40 minut. Piecz pod przykryciem. Zbierz powstały sok – posłuży do przygotowania sosu. |
Krok 3 |
Na tej samej patelni, na której smażyło się mięso, na rozgrzanym tłuszczu podsmaż posiekaną w drobną kostkę cebulę. |
Krok 4 |
Dolej 250 ml ciepłej wody (razem z sokiem z pieczeni mięsa). Dodaj Sos do pieczeni jasny Knorr. Całość dokładnie wymieszaj. Wszystko razem gotuj 2 minuty, po czym sos zapraw śmietaną. Mięso podawaj z sosem. |