Przygotowanie |
Krok 1 |
Gruszki obrać, pokroić na ósemki, odłożyć. Można też użyć gruszek ze słoika. |
Krok 2 |
Jajka zmiksować z cukrem, wciąż miksując wsypywać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mak. |
Krok 3 |
Na końcu wlać letnią Kasię. |
Krok 4 |
Mieszać do połączenia składników. |
Krok 5 |
Ciasto przelać do prostokątnej formy, ułożyć na nim pokrojone gruszki. |
Krok 6 |
Wstawić do pieca nagrzanego do 180ºC, piec około 45 minut. |
Krok 7 |
Wyjąć, odstawić do ostygnięcia, nie wyjmując z formy. |
Krok 8 |
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. |
Krok 9 |
Lekko tężejącą wlewać łyżką najpierw do zagłębień powstałych nad kawałkami gruszek, resztę wylać równomiernie na ciasto. |
Krok 10 |
Wstawić do lodówki. |
Krok 11 |
Kiedy galaretka zastygnie, ciasto jest gotowe do konsumpcji :) |