Przygotowanie |
Krok 1 |
Miękką Kasię zmiksuj z cukrem i żółtkami. |
Krok 2 |
Białka ubij na sztywną pianę. |
Krok 3 |
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i makiem. |
Krok 4 |
Masę żółtkową połącz delikatnie z pianą z białek i mąką z makiem. |
Krok 5 |
Z orzechów wybierz 12 najładniejszych połówek. |
Krok 6 |
Resztę posiekaj i dodaj do ciasta. |
Krok 7 |
Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą tortownicy. |
Krok 8 |
Piecz w 180 st. C około 40 minut. |
Krok 9 |
Ostudzonego pieguska udekoruj połówkami orzechów przyklejając je do ciasta na polewę czekoladową i posyp ciasto cukrem pudrem. |