| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Miękką Kasię zmiksuj z cukrem i żółtkami. |
| Krok 2 |
| Białka ubij na sztywną pianę. |
| Krok 3 |
| Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i makiem. |
| Krok 4 |
| Masę żółtkową połącz delikatnie z pianą z białek i mąką z makiem. |
| Krok 5 |
| Z orzechów wybierz 12 najładniejszych połówek. |
| Krok 6 |
| Resztę posiekaj i dodaj do ciasta. |
| Krok 7 |
| Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i posypanej bułką tartą tortownicy. |
| Krok 8 |
| Piecz w 180 st. C około 40 minut. |
| Krok 9 |
| Ostudzonego pieguska udekoruj połówkami orzechów przyklejając je do ciasta na polewę czekoladową i posyp ciasto cukrem pudrem. |