Piegusek z orzechami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

32

187 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

443 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

792 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

220 gramów

5 sztuk

100 gramów

2 łyżeczki

2 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce zmiksuj miękką Kasię z cukrem, stopniowo dodając jajka.

Krok 2

Masę połącz z mąką, proszkiem do pieczenia i makiem, wsyp do miski, znów wymieszaj mikserem.

Krok 3

Z orzechów wybierz około 20 najładniejszych połówek do dekoracji, resztę wsyp do masy i wymieszaj łyżką.

Krok 4

Prostokątną formę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż na to ciasto i piecz około 40 minut w 180 stopniach C.

Krok 5

Polewę rozpuść w garnuszku z gorącą wodą.

Krok 6

Ciasto pokrój w trójkąty.

Krok 7

Na każdym trójkącie zrób kleks z polewy czekoladowej i przyklej orzechy.

2

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Świtek

    Elżbieta Świtek

    pycha. szybko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Swietza

    Beata Swietza

    wyśmienity i łatwy do zrobienia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej