Piegusek z orzechami

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

32

193 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

443 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

792 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

400 gramów

220 gramów

5 sztuk

100 gramów

2 łyżeczki

2 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W misce zmiksuj miękką Kasię z cukrem, stopniowo dodając jajka.

Krok 2

Masę połącz z mąką, proszkiem do pieczenia i makiem, wsyp do miski, znów wymieszaj mikserem.

Krok 3

Z orzechów wybierz około 20 najładniejszych połówek do dekoracji, resztę wsyp do masy i wymieszaj łyżką.

Krok 4

Prostokątną formę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż na to ciasto i piecz około 40 minut w 180 stopniach C.

Krok 5

Polewę rozpuść w garnuszku z gorącą wodą.

Krok 6

Ciasto pokrój w trójkąty.

Krok 7

Na każdym trójkącie zrób kleks z polewy czekoladowej i przyklej orzechy.

Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

2

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Świtek

    Elżbieta Świtek , 25.03.2016

    pycha. szybko

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Swietza

    Beata Swietza , 16.12.2015

    wyśmienity i łatwy do zrobienia

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piegusek z orzechami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kruche z cukrem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej