Piegusek z orzechami

32


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia250 gramów
mąka400 gramów
cukier220 gramów
jajko5 sztuk
suchy mak.100 gramów
proszek do pieczenia2 łyżeczki
orzechy włoskie2 szklanki
polewa czekoladowa1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
W misce zmiksuj miękką Kasię z cukrem, stopniowo dodając jajka.
Krok 2
Masę połącz z mąką, proszkiem do pieczenia i makiem, wsyp do miski, znów wymieszaj mikserem.
Krok 3
Z orzechów wybierz około 20 najładniejszych połówek do dekoracji, resztę wsyp do masy i wymieszaj łyżką.
Krok 4
Prostokątną formę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż na to ciasto i piecz około 40 minut w 180 stopniach C.
Krok 5
Polewę rozpuść w garnuszku z gorącą wodą.
Krok 6
Ciasto pokrój w trójkąty.
Krok 7
Na każdym trójkącie zrób kleks z polewy czekoladowej i przyklej orzechy.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl