Przygotowanie |
Krok 1 |
W misce zmiksuj miękką Kasię z cukrem, stopniowo dodając jajka. |
Krok 2 |
Masę połącz z mąką, proszkiem do pieczenia i makiem, wsyp do miski, znów wymieszaj mikserem. |
Krok 3 |
Z orzechów wybierz około 20 najładniejszych połówek do dekoracji, resztę wsyp do masy i wymieszaj łyżką. |
Krok 4 |
Prostokątną formę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż na to ciasto i piecz około 40 minut w 180 stopniach C. |
Krok 5 |
Polewę rozpuść w garnuszku z gorącą wodą. |
Krok 6 |
Ciasto pokrój w trójkąty. |
Krok 7 |
Na każdym trójkącie zrób kleks z polewy czekoladowej i przyklej orzechy. |